MIȘCAREA „FOCUL DACIC”. CLARIFICĂRI IDENTITARE.

 

Asociația Mișcarea „Focul Dacic” a fost înființată legal la Judecătoria Timișoara, la data de 13 Ianuarie 2015

Scopul Mișcării „Focul Dacic” este Renașterea Națiunii.

Mișcarea „Focul Dacic” se situează, din perspectiva doctrinară, ideologică, în mod ferm, în zona organizațiilor civice de patrioți români, tinzând spre un naționalism luminat, echilibrat, pe care, de altfel, îl și susține în mod ferm.

Ceea ce înseamnă că noi, cei din MFD, ne iubim țara și națiunea, prețuim identitatea și suveranitatea națională a țării noastre, suveranitate poporului român, considerând că acestea nu pot fi un obiect de negociere, în nicio situație.

Naționalismul de extremă sau ultra-naționalismul sunt termeni alăturați naționalismului autentic, de-a lungul timpului. în mod manipulatoriu, de tot felul de profesioniști din zona manipulării în masă.

Ultranaționalismul, sau naționalismul de extremă, după cum i se mai spune, poate fi definit șovinism, xenofobism, rasism, fascism,  în nici un caz NAȚIONALISM, care este cu totul și cu totul altceva.

Faptul că unii demenți planetari au murdărit naționalismul autentic nu înseamnă că acest sentiment nobil, această stare de grație, după cum spunea Petre Țuțea, trebuie să fie astăzi condamnat.

Demenții despre care aminteam, fără să-i numesc (nu merită), au fost șovini, xenofobi, rasiști , fasciști dar nu naționaliști. În nici un caz nu le putem atribui această calitate unor criminali  planetari, notorii.

Mișcarea „Focul Dacic” se  poziționează, în mod  clar, împotriva extremismului de orice fel, care nu a adus, nu aduce și nu va aduce niciodată, în mod real, bunăstarea și evoluția unei societăți și susține ferm naționalismul autentic, adică cel luminat, echilibrat care înseamnă pur și simplu iubirea de țară și de națiune, respect acordat celor care își iubesc țara și națiunea, atâta timp cât prin acțiunile lor nu aduc atingere altor țări sau altor națiuni!

*

De ce această denumire de Focul Dacic”?

Pentru că noi, în lumea aceasta materială avem un reper. Numele lui este Mihai Eminescu, Luceafărul neamului nostru. Iar el, la un moment dat a spus, într-unul dintre articolele sale celebre (mai precis în data de 29 Iulie 1881, în Timpul):

Totul trebuie smuls din mâna acestor oameni c-o înnăscută incapacitate de-a pricepe adevărul și lipsiți de posibilitatea patriotismului; totul trebuie dacizat oarecum de acuma-nainte!”

Această cugetare profundă a lui Mihai Eminescu stă la baza hotărârii de a da această denumire organizației noastre civice: Mișcarea „Focul Dacic”.

Mesajul lui Mihai Eminescu a fost unul foarte clar, dar puțini l-au înțeles corect.

El, în felul său genial, transmitea: este vremea să ne întoarcem la Iubirea de țară și de națiune, iar etalonul acestei Iubiri nu poate fi altul, mai presus, mai înalt decât Iubirea poporului dac, pentru DACIA!

De aici și alegerea cuvântului… DACIZAT.

Așadar, „Focul Dacic” înseamnă Iubirea străbunilor noștri față de NAȚIUNE, față de pământul sacru al DACIEI de ieri urmașă demnă și legitimă a ROMÂNIEI de astăzi.

El, reprezintă însă, în egală măsură și Iubirea noastră față de țara și națiunea noastră, iubirea românilor, în general, pentru țara și națiunea lor!

Prin urmare, acesta este „Focul Dacic”, exprimarea vie a Iubire de țară și de națiune și… nimic mai mult.

*

Principiile noastre

Mișcarea „Focul Dacic” se călăuzește după un set de Principii clare, pe care nu le negociază. Ele sunt evidențiate, de asemenea pe site-ul oficial al organizației și pot fi lecturate aici: http://foculdacic.ro/principii/

*

Din perspectiva spirituală…

Mișcarea „Focul Dacic” susține creștinismul, respectând însă, totodată, celelalte culte existente pe teritoriul României, atâta timp cât acestea nu aduc, nu vor aduce atingere valorilor și tradițiilor noastre naționale.

Prin urmare, orice atac îndreptat asupra creștinismului, orice atac îndreptat împotriva Biserici Creștine, venit din partea oricui, și în orice împrejurare, va primi replica cuvenită din partea noastră în conformitate cu Principiile în care credem și pe care le promovăm.

Noi, nu confundăm Biserica, acest simbol spiritual național de esență, care a ținut în picioare neamul nostru in ultimii 2000 de ani,  cu slujitorii Bisericii! Ea, trebuie primenită, trebuie curățată de „uscături”, trebuie reformată din temelii și așezată pe adevărata Învățătură a Iubirii, dar în nici un caz dărâmată, distrusă, desființată.

Ca o paralelă, noi vrem politicieni demni, competenți, onești, patrioți în Parlamentul României și nu vrem să distrugem această Istiuție fundamentală a democrației românesti.

Se aplică, la fel, și în cazul BISERICII! Cine înțelege asta bine, cine nu este alegerea lui, dar cu noi nu se însoțește.

Nu suntem habotnici religioși și respingem ferm această parte a religiei creștine, de care ne delimităm în mod clar, la fel cum respingem extremismul religios, indiferent de cultul care-l manifestă.

Respectăm decizia celor care se declară atei sau agnoști, atâta timp cât și ei respectă decizia noastră de a crede în existența lui Dumnezeu.

Noi, refuzăm să cădem în capcanele manipulatorii întinse de adepții globalismului nivelator, de cozile lui de topor interne și externe. Acesta, de multă vreme, a pus creștinismul românesc în fața unui pluton de execuție nevăzut și extrem de viclean, pluton care acționează atât din exteriorul Bisericii dar și din interiorul ei.

*

Programul nostru pentru țară și națiune…

Mișcarea Focul Dacic” are un Program de Renaștere Națională care poate fi lecturat pe site-ul oficial al organizației, accesând acest link: http://foculdacic.ro/program-renastere-nationala/

Acest Program, aflat în acest moment în dezbatere internă dar și publică, după ce va fi votat în următoarea Adunare Generală  a membrilor, va deveni LIDERUL SUPREM al MFD, ceea ce înseamnă că toți liderii organizației se vor uni în jurul său și-l vor sprijini, promova, constant și ferm.

El poate fi regăsit, de asemenea, în totalitate în Programul politic al „fratelui” său din zona politică, Partidul Adevăr și Dreptate, partid înființat de membri ai MFD.

 *

Obiectivele noastre de esență, de prioritate maximă sunt:

  1. Realizarea Unității Naționale a românilor.

Mișcarea „Focul Dacic” dorește realizarea unei UNITĂȚII NAȚIONALE a tuturor celor care iubesc țara și națiunea în care s-au născut în jurul unui Ideal comun: Renașterea Națională, drept pentru care va  face toate demersurile de cuviință în această direcție.

  1. Implementarea principiilor DEMOCRAȚIEI DIRECTE în Constituția țării.

Proiectul de Lege de revizuire a Constituției, în această direcție, care urmează sa fie depus la Consiliul Legislativ al Parlamentului, îl puteți găsi în sinteza dar și in detaliu, tot pe site-ul nostru oficial www.foculdacic.ro

Democrația Directă, pe model elvețian, este singura soluție pentru ca poporul român să devină cu adevărat suveran, să aibă putere de decizie.

Este singura care poate salva România de la un dezastru național care este din ce în ce mai vizibil, și care poate duce la dispariția noastră ca națiune suverană.

*

Așadar…

Noi, cei din Mișcarea „Focul Dacic”  vrem să realizăm UNITATEA NAȚIONALĂ A ROMÂNILOR!

Vrem să dăm poporului nostru puterea de a-și decide singur soarta prin implementarea în Constituție a DEMOCRAȚIEI DIRECTE.

Vrem să declanșăm RENAȘTEREA NAȚIONALĂ.

Pentru noi asta înseamnă o reformă profundă a tuturor structurilor societății românești, grav afectate de corupție, incompetență și… trădare.

Așa să ne ajute Dumnezeu. Așa va fi!

RENAȘTEM PRIN UNITATE NAȚIONALĂ!

Veniți în Mișcarea „Focul Dacic”!

http://foculdacic.ro/inscriere-2/

Dacă doreşti să ne transmiţi ceva foloseşte această adresă de mail: foculdacic@gmail.com