MIȘCAREA „FOCUL DACIC” ȘI UNITATEA NAȚIONALĂ

 

 

Asociația Mișcarea „Focul Dacic” , cheamă la UNITATE NAȚIONLĂ pe toți patrioți români, toate organizațiile și grupările civice care vor RENAȘTEREA NAȚIONALĂ.

Asociația Mișcarea „Focul Dacic” anunță public faptul că este deschisă încheierii unei convenții de colaborare cu partidele noi care au incluse în Programul lor politic obiectivele de mai jos, le susțin public în mod clar și ferm.

1. Revizuirea Constituției în sensul compatibilizării ei cu un regim de republică prezidențială, cu parlament unicameral și cu introducerea principiilor democrației directe pe model elvețian.

2. Eliminarea din art.44 a alineatului (8) din Constituție care spune: Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă.

Asta va permite autorităților române în drept să solicite justificarea averilor, să le impoziteze în mod corect sau să le confiște dacă nu pot fi justificate.

3.Preluarea controlului real asupra resurselor naturale, a proprietății publice în general, ridicarea redevențelor din această zonă la nivelul celor practicate în primele zece state dezvoltate ale Europei și ale lumii (o medie acceptabilă).

4.Lansarea unei Strategii de Dezvoltare Economică pe termen scurt mediu, și lung expunerea acestei Strategii unei consultări publice serioase, supunerea aprobării prin Referendum național și apoi legiferarea ei în Parlament.

Guvernele, indiferent de culoarea politică, să fie obligate, prin lege, să urmeze întocmai coordonatele Strategiei de Dezvoltare Economică, până la finalizarea obiectivelor ei, dar și să le pună permanent în concordanță cu realizările tehnice și științifice ale momentului, iar orice modificare a acestei Strategii să se facă tot prin referendum.

5.Declanșarea unor reforme reale în cadrul puterii legislative care să o curețe de incompetenți, de corupți și de infractori și care, în urma acestor reforme, să emită legi noi pentru țară, clare și neinterpretabile.

6.Declanșarea unor reforme reale în cadrul puterii executive, astfel încât ea să fie curățată de incompetenți, corupți și infractori, iar în urma acestor reforme să pună în aplicare cu transparență și competență legile țării.

7.Declanșarea unor reforme reale în cadrul puterii judecătorești care să o întărească, să o curețe de uscături, să o separe în mod clar de influența politică. Sentințele să se dea în termeni rezonabili iar în ceea ce privește modalitatea de sancțiunare al infracțiunilor, să treacă de la sistemul de cumul a pedepselor la cel de însumare a lor.

Totul pentr OM, FAMILIE, ȚARĂ și NAȚIUNE! Cu DUMNEZEU înainte!

*

LIBERTATE!  ADEVĂR!  DREPTATE!

Mișcarea Focul Dacic – MFD

Dacă doreşti să ne transmiţi ceva foloseşte această adresă de mail: foculdacic@yahoo.com