POPORUL ESTE, ÎN ORICE SITUAŢIE, SUVERAN!

 

Comunicat oficial al Mişcării Focul Dacic

În legătură cu organizarea Referendumului susţinut de „Coaliţia pentru Familie” şi a Referendumului în general, aducem la cunoştinţă opiniei publice următoarele:

Referendumul iniţiat de cetăţeni, în realitate, dacă analizăm temeinic art.2 din Constituţie, nu ar trebui aprobat de nici o Instituţie a acestei ţări.

Aşa ar fi normal într-o ţară cu adevărat democrată. Numai că cei care au gândit Constituţia României au făcut în aşa fel încât poporul să fie suveran doar în… aparenţă, după cum vom vedea imediat.

*

În altă ordine de idei, înainte de alegeri, PSD şi PNL au preluat din zbor subiectul Familia, mirosind o ocazie bună în a mai strânge nişte voturi de la naivi, pozând în susţinători al referendumului amintit, dar pe care au avut totuşi grijă să-l împingă undeva spre… primăvară.  Când, au zis ei , se va modifica Constituţia în mai multe direcţii.

Noi, Mişcarea Focul Dacic, le dorim succes în această revizuire generală a Constituţiei şi mai ales în revizuirea art.151 prin eliminarea pur şi simplu a alineatelor (1) şi (2) şi modificarea alineat (3), astfel:

(3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum popular, organizat  de Guvern în cel mult 30 de zile de la data constatării valabilităţii a  minim 500 000 de semnături de pe listele depuse spre verificare la Parlamentul României.

Iar dacă legiuitorului i se vor părea dintr-o dată că 500 000 de semnături sunt prea puţine poate să le ridice la 1 000 000. Ca să fie sigur. Dar probabil că, în cazul unei revizuiri de acest gen, ar fi în stare să le ridice la 5 000 000. Orice este posibil atunci când vrei să pui botniţă… poporului.

Simple ipoteze de lucru… Dar mai ştii?

Iată care este poziţia noastră, a M.F.D.:

Suveranitatea poporului nu poate fi pusă în discuţie de nimeni şi nu poate constitui obiectul niciunei negocieri. Iar ea se manifestă şi prin referendum naţional.

(1) „Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”. (Constituţia României. Titlul I, art.2).

Noi, credem că suveranitatea poporului este deasupra oricărei legi pământene, deasupra oricărui tratat intern sau internaţional. Este un principiu care nu poate fi negociat, în nici o situaţie, într-un regim democratic.

Este adevărat, în Constituţie scrie, la art.2 alineat (1), faptul că poporul îşi manifestă suveranitatea prin „organele sale reprezentative”, dar nu trebuie să uităm că aceste „organe reprezentative”, din punct de vedere instituţional, sunt creaţia sa.

În consecinţă, poporul este deasupra lor. Ele, Instituţiile Statului, trebuie să i se supună, să-i slujească, şi nu inveres. Prin urmare, legiuitorul menţionează cât se poate de clar în finalul art. 2 alineat (1): şi prin referendum”.

Aşadar, dacă poporul cere referendum, atunci „organele sale reprezentative” (Parlamentul, Guvernul, Preşedinţia, Justiţa), sunt obligate să se supună deciziei lui, întrucât, din punct de vedere ierarhic, le este superior.

Poziţia Parlamentul şi a Preşedintelui în cazul Referendumului Familia (care nu este o simplă iniţiativă legislativă susţinută de 100 000 de semnături şi care da, suntem de acord, în acest caz ea trebuie dezbătută în Parlament) susţinut de aproape 3 milioane de semnături, arată clar că în România poporul nu este suveran.

Poporul este sfidat în mod clar şi din ce în ce mai dur.

Cum s-a ajuns aici?

Datorită existenţei unui articol diabolic introdus premeditat în aceeaşi Constituţie.

Astfel, în art.151 alineat (2), care obstrucţionează în mod clar, până la anulare,  art.2 alineat (1), se menţionează:

(1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

Adică, puteţi voi fraierilor să strângeţi şi 5 000 000 de semnături. Aprobarea tot noi o dăm. Şi dacă nu vrem, nu va exista Referendum.

Mai mult, chiar dacă corifeii din politica românească se îndură să aprobe organizarea unui Referendum, după aceea rămâne tot la latitudinea lor validarea finală. Nu contează că, spre exemplu, se prezintă la vot 60 % din cetăţenii cu drept de vot şi 80% din ei spun DA. Decizia finală o are tot… Parlamentul. Vă amintiţi ce au făcut cu Referendumul din 2009, acela cu 300 de parlamentari? Şi trebuie să ştiţi că au făcut-o în mod abuziv şi neîntemeiat. Aşa au vrut muşchii lor. Acesta este argumentul acestor derbedei politici.

Şi pentru toţi cei care susţin această aberaţie constituţională venind cu tot felul de argumente aberante (de exemplu: păi dacă poporul cere triplarea slariilor prin referendum gata, noi trebuie sa-la scultăm) avem doar un răspuns:

Atunci când Consiliul Legislativ al Parlamentului avizează pozitiv o iniţiativă legislativă şi la fel face şi Curtea Constituţională a României, rezultă că acea solicitare este legitimă, constituţională. Este clar?

Aşadar, trăim în acest moment într-o dictatură a Instituţiilor Statului, bine mascată şi fardată, care se accentuează pe zi ce trece.

 

LIBERTATE! ADEVĂR! DREPTATE!

Veniți în Mișcarea Focul Dacic

http://foculdacic.ro/inscriere-2/