PROGRAM UNIC PENTRU ȚARĂ

 

Vrând să vedem cam ce doresc românii pentru binele țării și al națiunii, am făcut un larg sondaj de opinie, în urma căruia am constatat că frații noștri din popor nu sunt deloc proști și neinformați. Am constatat, în mod plăcut surprinși, că vor mai toate cele pe care le gândim și noi, cei din Mișcarea focul Dacic, de trei ani de zile încoace.

Toate aceste dorințe legitime ale oamenilor, pe care le găsiți înșirate mai jos, pot constitui un punct solid de plecare pentru crearea unei UNITĂȚI NA|ȚIONALE, în jurul unui PROGRAM DE TARA UNIC, din care niciuna dintre aceste aspirații ale lor, dar și ale noastre, nu vor lipsi.

Vor mai apărea și altele, cu siguranță, dar în esență, cele arătate mai jos nu vor lipsi din Programul Unic de Țară, care va fi impus în spațiul public de societatea civică trezită a României!

Ei bine prieteni, toate acestea, sau aproape toate (cu excepție aspectului referitor la armată unde lipsește aspectul legat de modelul elvețian – http://foculdacic.ro/tara-are-nevoie-de-o-armata-a-poporului/- ) se regăsesc in Programul de Renaștere Națională al Mișcării Focul Dacic (http://foculdacic.ro/program-de-renastere-nationala/).

 

 

Așadar, în urma sondajelor pe care le-am realizat până acum printre românii membri activi pentru a găsi puncte comune, cele care ne pot apropia,  marea majoritate (mai mult de 2/3 a celor care au participat au stabilit că:

 1. Vrem o nouă Constituție cu Legi noi care să bucure țara, oamenii cinstiți și să descurajeze infractorii.
 2. Vrem suveranitate și identitate națională. Vrem să trăim într-o țară și nu într-o colonie.
 3. Vrem Republică prezidențială.
 4. Vrem Parlament unicameral.
 5. Vrem Democrație Directă modernă, pe model Elvețian.
 6. Vrem depolitizarea totală a Puterii Judecătorești, a structurilor de conducere ale Serviciilor și ale Internelor.
 7. Vrem depolitizarea totală a administrației centrale, de la sub-secretar de Stat în jos, dar și ca numirile politice la vârf (ministru, secretar de Stat) să se facă obligatoriu pe bază de competență și experiență în domeniu; primul-ministru să fie ales de asemenea pe bază de competență.
 8. Vrem depolitizarea administrației locale/județene de la nivel de consilier în jos, iar candidaturile în partide pentru funcțiile de consilier, primar, președinte de Consiliu Județean, să se facă pe bază de competență și experiență în domeniu.
 9. Vrem că funcțiile de conducere în administrația centrală (de la sub-secretar de Stat în jos) și în cea locală/județeană (de la consilier în jos), să fie ocupate doar pe bază de competență, experiență în domeniu, prin organizarea unor concursuri transparente și echitabile.
 10. Vrem o reformă profundă în Educație și Sănătate.
 11. Vrem un Plan de Dezvoltare a Economiei Naționale pe termen scurt, mediu și lung.
 12. Vrem reintroducerea unui stadiu de 3 luni de pregătire militară intensivă a tinerilor care au împlinit vârsta de 20 de ani. Vrem o armată populară care să funcționeze după modelul elvețian. http://foculdacic.ro/tara-are-nevoie-de-o-armata-a-poporului/
 13. Vrem să rămânem în UE, dar într-o altă poziție de partener si nu de vasal, vrem să rămânem în NATO.
 14. Vrem ca într-o zi, atunci când va îndeplini condițiile necesare, țara noastră să devină o țară neutră în această zonă Europei.
 15. Vrem preluarea controlului asupra resurselor naturale și a proprietății publice de către autoritățile române.
 16. Vrem desecretizarea, reanalizarea, tuturor dosarelor de concesiune din zona resurselor naturale si a proprietății publice.
 17. Vrem mărirea redevențelor din zona exploatării resurselor naturale și a proprietății publice la cel puțin nivelul mediu practicat in UE?
 18. Vrem ca Banca Națională a României să treacă sub controlul Parlamentului.
 19. Vrem reconciliere națională.
 20. Vrem să se declanșeze un proces național, cu observatori internaționali, în care să se judece activitatea regimurilor care au condus țara din 1918 încoace și să dea verdicte definitive și irevocabile, pentru stabilirea adevărului în legătură cu crimele și atrocitățile comise de către acestea și oameni lor?

LIBERTATE! ADEVĂR! DREPTATE!

Veniți în Mișcarea Focul Dacic

http://foculdacic.ro/inscriere-2/