SCRISOARE DESCHISĂ-PREŞEDINTELUI CAMEREI DEPUTAŢILOR – MOSCHEEA

SCRISOARE  DESCHISĂ

D-le Preşedinte al Camerei Deputaţilor a României, Liviu Dragnea

Noi, membrii Asociaţiei Mişcarea Focul Dacic înscrisă în Registrul Special Asociaţii conform Legii 246/2005, nr.13 din data de 31.01.2015, prin prezenta dorim să vă atragem atenţia asupra unui aspect, pe care-l considerăm extrem de important pentru destinul naţiunii noastre, pentru viaţa ţării în general şi a capitalei României, în special.

Din informaţiile pe care le avem, imediat după anul 1990 au fost demarate anumite tratative, nu tocmai transparente, între România şi Turcia, pentru construirea unei moschei la Bucureşti.

Am înţeles că acest subiect a fost discutat cu autorităţile turce de către Adrian Năstase, Traian Băsescu şi în final de fostul Prim-ministru al României Victor Ponta care, cu o grabă absolut suspectă, a trecut la acţiune directă.

Astfel, într-o singură zi, oficialităţile române au reuşit să „analizeze” solicitările Turciei, să găsească terenul potrivit pretenţiilor acesteia şi să dea undă verde construirii acestei mega moschei.

Menţionăm că este vorba despre un teren în suprafaţă de 11 295 metri pătraţi, în valoare de circa 4 milioane de euro, acordat (prin hotărârea 372/2015) cu titlul gratuit comunităţii musulmane din România (şi aici lucrurile sunt destul de neclare, întrucât în tratativele dintre autorităţile române şi cele turce nu există practic nici o referire oficială la minoritatea musulmană din România), pentru construirea celei mai mari moschei aflate într-o capitală europeană.

În ceea ce priveşte reciprocitatea, ea rămâne doar o poveste, întrucât, în Instambul va fi ridicată o simplă capelă ortodoxă, după cum bine ştiţi. Dacă va fi ridicată vreodată.

D-le Preşedinte al Camerei Deputaţilor, este inadmisibil ca o putere din România, indiferent care ar fi ea, să ia o hotărâre de acest gen, fără o consultare publică serioasă.

O hotărâre care, în mod cert, dacă va fi dusă la bun sfârşit, va avea repercursiuni cât se poate de grave asupra ţării noastre, în general, şi asupra Bucureştiului în special.

De ce afirmăm asta?

1. Pentru că românii nu privesc cu ochi buni această construcţie megalomană şi pentru că pot exista în viitor probleme foarte serioase, de o gravitate extremă, între comunitatea musulmană şi majoritari. În opinia noastră, ea va constitui mereu un „măr al discordiei”.
  2. Pentru că românii simt instinctual că această construcţie megalomană ascunde interese obscure şi periculoase pentru fiinţa noastră naţională.
  3. Pentru că circa 9000 de musulmani care sunt acum în Bucureşti (mulţi dintre ei doar temporar) nu justifică o construcţie de aceste dimensiuni. De ce o astfel de construcţie în Bucureşti, d-le Liviu Dragnea? De ce nu s-a hotărât construirea ei în zona Dobrogei, spre exemplu, unde trăiesc peste 50 000 de etnici musulmani?
  4. D-le Preşedinte al Camerei Deputaţilor, credem că realizaţi faptul că nimeni nu poate garanta în acest moment că ea nu se va transforma, în timp, într-un centru al extremiştilor musulmani înrolaţi în cunoscuta organizaţie teroristă ISIS. D-stră puteţi garanta asta?

Este inadmisibil, imoral chiar, ca acest subiect să nu fie supus unei dezbateri publice serioase şi transparente, cunoscând istoricul celor două state, cunoscând martiriul Brâncovenilor (culmea tupeului, din câte ştim, terenul a aparţinut cândva chiar acestor martiri ai neamului românesc, ai credinţei noastre creştine).

Este de asemenea inadmisibil şi imoral acest demers care se desfăşoară pe fondul unei situaţii internaţionale extrem de tensionate, datorită strategiei tot mai evidente a islamizării forţate a Europei şi într-un moment în care Preşedinte Turciei, Erdogan, dă dovadă, prin acţiunile sale, de un derapaj democratic cât se poate de serios.

Este inadmisibil şi imoral să se aprobe un astfel de proiect ştiind că în România peste 90% dintre cetăţenii români sunt creştini.

Şi nu numai imoral dar şi ilegal.

Drept pentru care vă cerem public să iniţiaţi o dezbatere serioasă, la nivel local şi naţional, pe această temă. Nu este bine ca acest lăcaş de cult să fie construit împotriva voinţei românilor.

Nu este bine deloc şi vă avertizăm, la modul foarte serios, că asta ar putea umple paharul suferinţelor acestui popor.

Vă atragem în mod politicos atenţia asupra faptului că, dacă veţi permite construcţia acestei moschei, veţi fi răspunzător pentru toate urmările nefaste imediate şi viitoare ale acestui proiect antinaţional..

De ce spunem asta? Pentru că dacă veţi aproba, chiar şi tacit, desfăşurarea acestui proiect antinaţional în Bucureşti (pentru că este unul antinaţional în mod clar), vom considera că v-aţi întors definitiv cu spatele către noi, către români, către creştini. Şi vom proceda în consecinţă.

Asociaţia Mişcarea Focul Dacic

Ioan Toroican – preşedinte